ЕВЕ ЗОШТО НОЗЕТЕ ОТЕКУВААТ НА ТОПЛИНА: Ова е причината и лесно може да се спречи, ЕВЕ ШТО ТРЕБА ДА НАПРАВИТЕ!Многумина едвај го чекаат летото за да можат да си ги ослободат нозете.

Но, набрзо се каат кога нозете им отекуваат во сандали. Одговорот лежи во премалиот внес на течности.

Топлината предизвикува проширување на крвните садови, што доведува до отекување на течноста. Неколку начини за решавање на проблемот со отечени стапала:

Пијте многу вода

Оди наоколу

Одвреме-навреме истегнете ги нозете, особено стапалата.

Се препорачува и масажа на стапала со лосион

Концентрацијата на сол во телото се зголемува поради дехидрација, што го принудува телото да ја задржи малку вода што му ја давате.